Dag 2 in Australië - Sydney
Door: KarenDownUnder
Blijf op de hoogte en volg Karen
22 September 2011 | Australië, Sydney
Dat zag er meteen heel anders uit dan ’s nachts. Maar wat een drukte zeg. Tijdens de wandeling naar de Work ’n Holiday Meeting had ik meteen door dat deze stad niet lang iets voor mij zou kunnen betekenen. Erg veel mensen, drukke straten (waar de auto’s dan ook nog eens eerst van rechts komen bij het oversteken), chinezen met hun druk taaltje. Ik vroeg het me al de hele tijd af en achteraf bleek dat dan ook zo te zijn… We liepen in de buurt van China Town. Yeah! Niks voor een natuurliefhebber als ik…
Zoals ik dus al eerder zei hadden we vanochtend een meeting van Work ’n Holiday. De Australische versie van Activity International. Met een lichte jetlag mochten we een boel informatie verwachten van half 11 tot 3u. Met een korte pauze van 12 tot 1u. Het eerste deel was erg interessant. Je kreeg info over alle leuke dingen die je kan zien in Australië, over wat je wel en niet moet doen als je gaat surfen,… Het tweede deel echter, was een pak saaier. Dat deeltje ging over werk zoeken, en een heel lang stuk over een professionele job zoeken. Dus als receptioniste of noem maar op… Hmm, dat is nu net wat ik van plan ben :p Uh neeee! Er werd verteld hoe je een CV (hier een Resume) moet opstellen en tatatiee en tatataaa. Karen kreeg serieus last van moeheid. Gelukkig was het net op tijd klaar en konden we Sydney verder gaan bewandelen. Weer maar de hele tijd Chinezen of Japanners (allemaal één pot nat ;) ). Plots kwam ik op het idee dat ik mijn Lonely Planet op zak had. Dus gingen we maar eens kijken hoe we uit de buurt van China Town konden blijven. Op het kaartje zagen we een groen parkje, dus allen daarheen! Aangekomen in het parkje bleek het niets voor te stellen en zijn we dus maar gewoon naar het Hostel terug gewandeld :)
Vervolgens ben ik daar dan mijn nieuwe simkaart van Australië gaan installeren en nog wat op internet geskypt met lieve mama en lieve Patje. Wat is die skype toch leuk he… ZO ver, maar toch dichtbij!
Tijdens het wandelen in Sydney as China Town… hadden we het erover om vanavond mss zelf ons potje te koken. Maar dat is helemaal anders uitgedraaid! Er was namelijk een BBQ (met Kangaroo!) in het Hostel met daarbij nog een Partybus - avond die naar verschillende pubs in Sydney reed. Whaaaa, awesome! Even besproken en dan zijn we maar met zijn allen voor $35 incl BBQ, drankje, drank aan iedere pub en party bus… een hele avond weggeweest. Was echt wel leuk om eens te doen! Feest in een bus, met discolichten en alles… Stoppen bij 5 verschillende pubs en vervolgens een groot glas bier. Eigenlijk niet zo lekker, maar ach, je doet vanzelf mee Ik moet wel zeggen… Heb niet alle pubs meegedaan. De laatste zijn de anderen nu nog doen. De partybus stopte toevallig heel dicht bij ons Hostel. En ik had het wel gehad. Dus ben ik nu dit reisverslag aan het typen. Rustig even alleen op mijn kamer. Lekker gedoucht… Morgen gaan we misschien met zijn allen naar de mooie kant van Sydney lopen. The Opera House, the Harbour Bridge,… Lijkt me wel leuk. Het zou morgen 27°C worden, dus dan leggen we ons daar ergens op een strandje ofzo na de sightseeing. Ik ga morgen nog op zoek naar een paar fatsoenlijke ‘sneakers’. Had er nieuwe gekocht in België en uiteindelijk besloten ze toch maar niet mee te nemen. Nu dus een slecht idee gebleken. Ondertussen heb ik hier in het Hostel een andere wereldstekker gekocht (Grrrr!) en kan ik daar dus ook weer mee verder. Vandaag nog mijn treinrit van zondag geboekt naar Tamworth en ook de slaapplek in een YHA. Zondagochtend vertrek ik rond 10.05u van Central Station in Sydney richting Tamworth. Ik zal daar dan rond 16.15u aankomen. Maandag ochtend komen de mensen van de Jackeroo and Jilleroo cursus me oppikken en dan staat me weer een heel nieuw avontuur te wachten. Hopelijk kan ik jullie van daaruit ook nog op de hoogte houden van mijn spannende avonturen. Waarschijnlijk trek ik van daaruit niet meer terug naar Sydney maar eerder richting het Noorden (langs de oostkust omhoog). Dat zijn alweer wat km’s uitgespaard. En dan… Op zoek naar werk! ;)
Cheers,
Karen x
23 September 2011 - 11:02
Petra Beerts:
hoi karen
amai wat een avonturen. wat ga je er juist eigenlijk doen? ik hoop dat alles goed met je gaat en ik zou zeggen ga ervoor meid
dikke smak -
23 September 2011 - 11:04
Pascale En Je Papa:
Koekoe karentje, we hebben net samen je verslag gelezen! Leuk allemaal en het leukste moet nog komen! Hier alles ok! We zenden je dikke kusjes! -
23 September 2011 - 11:05
Wauw nog foto's!! xxx
23 September 2011 - 11:06
Cool!!! xxx -
23 September 2011 - 11:11
Martine:
Hoi Karen, het ziet er allemaal heel leuk uit. Veel indrukken die op je afkomen, denk ik wel. Dikke kus. -
23 September 2011 - 12:08
Kristof:
Karentje.
Zeker eens binnen springen in de botanische tuin in de buurt van de opera. Denk dat je dat wel cool gaat vinden!
Greetzz,
Kristof -
23 September 2011 - 18:28
Azer:
Aan je foto's te zien ben je er volop van aan het genieten! Have fun meid!
Je mag ook altijd je GSM-nummer doormailen ofzo? kan ik je af en toe toch nog smsen :-)
dikke x -
24 September 2011 - 06:52