I (l)ove Magnetic Island! - Reisverslag uit Cairns, Australië van Karen Reynvoet - WaarBenJij.nu I (l)ove Magnetic Island! - Reisverslag uit Cairns, Australië van Karen Reynvoet - WaarBenJij.nu

I (l)ove Magnetic Island!

Door: Karen

Blijf op de hoogte en volg Karen

30 November -0001 | Australië, Cairns

Hallo allemaal,

Me again...

Ik ga meteen met de deur in huis vallen: 'Ik heb een geweldige 3 dagen achter de rug, op Magnetic Island!'
Zoveel mooie dingen gezien, en zoveel leuke dingen gedaan. Magnetic Island staat op nummer 2 in de top 3 van meest favoriete plekken in Australië. Het concurreert sterk met nummer 1, Fraser Island. En op nummer 3 hebben we de Whitsunday Islands.

Op Magnetic Island sliepen we de eerste 2 nachten in Bungalow Bay, het YHA Hostel met een Koala Village erbij. Die zouden we de volgende dag bezoeken. Zo gezegd, zo gedaan... De volgende middag deden we een tourtje door het park. We kregen er zwarte en witte kaketoes te zien, goanna's, lizzards, krokodillen en... last but not least... KOALA's. Je mocht er ook eentje vasthouden voor een 'professionele' foto. Degene die ik dus ook al op FB gepost heb. Wat zijn ze toch immens schattig en zacht (behalve die nageltjes dan). De meeste koala's zaten daar in het park om na een aantal maanden weer vrijgelaten te worden. Eentje was in een brand terecht gekomen en moest dus revalideren... Het eiland staat er voor dit moment niet zo goed voor. Het schijnt er al droog te zijn sinds februari. Nadat de Cycloon een groot deel van het eiland verwoest heeft. Normaal zie je ook watervallen op het eiland, maar alles was echt kurkdroog. Maar, desalniettemin, was het een prachtig eiland! Ik heb er genoten tot in de puntjes van mijn tenen. Na het bezoek aan de Koala village, hebben we de Forts Walk gedaan. Tijdens de wandeling zou je veel wilde koala's zien. Maar, de wandeling was vooral ontzettend warm en zonder enig resultaat van ook maar een soort wild dier. De wandeling ging namelijk redelijk naar boven, tot aan een uitkijkpunt over verschillende baaien. Heel mooi wel... Tijdens het naar beneden wandelen kwamen we verschillende andere mensen tegen die vroegen of we al succes hadden gehad met de koala's. En helaas moesten we hen teleurstellen. Maar natuurlijk heeft Karen wel een beetje geluk in Australië :) Wilde koala's zijn een feit. We hebben ze gezien... Kijk maar naar de foto's! Geweldig zijn ze... Eentje had een soort band aan. Ik denk met een zender. Aangezien de koala's met uitsterven bedreigd zijn ondanks de droogte.
Dat was het wilde koala verhaal :)
De volgende dag hebben we ons snorkelmateriaal gehuurd (dat inbegrepen was in het pakketje). Nog maar eens richting de Forts Walk. Zalig toch, wandelen onder de volle zon! Ja mama, ik had zonnecrème op ;)
Uiteindelijk kwamen we aan een verlaten baai waar ons verteld was, dat we konden snorkelen. Maar helaas waren er veel te veel golven en leek het ons best gevaarlijk om daar te snorkelen. Dus, op naar een andere baai. Eerst moesten we nog een bergje beklimmen, huhhh huhhh huhh, pfff, pff, pff! Kwam er een 4WD aangereden :) En Cathleen was zo slim om te liften. Heeft die vriendelijke Australische man ons alle niet - te - bereiken baaien van het eiland laten zien. Enkel met 4WD, of te voet. Maar in die hitte was die 4WD een luxe :) En als kers op de taart, heeft hij ons vlak voor ons hostel terug afgezet. Wat een geweldige man. Als beroep verplaatst hij krokodillen in het noorden van Australië. Voor en na het regenseizoen! Best wel een straffe meneer dus... Maar ook in de andere baaien was er geen snorkel succes. Maar natuurlijk waren we super blij dat we alles hebben kunnen zien. En, we waren ook weer op tijd in het hostel. Want oom 1u gingen we een Mini Moke huren. Deze schattige, stoere autootjes zijn gebaseerd op de echte Mini en gemaakt voor de Britten. Ze maken zo'n stoer geluid... Echt een geweldige ervaring. Onze 'Oscar' stond klaar voor vertrek. Want dat was zijn naam... Hij heeft ons naar andere delen van het eiland gebracht gedurende het verdere verloop van de dag. Echt heerlijk! Vroeeemmmm!
Helaas konden we geen 3de nacht in het YHA Hostel doorbrengen, wegens volgeboekt. Dus hadden we dat goed bekeken met onze Oscar. Ander hostel geboekt en dan maar naar daar gereden. Base was de volgende stop... Een heel mooi gelegen hostel. Vlak aan de rand van het eiland. Daar hebben we dus ook nog even van kunnen proeven. Deze ochtend moest onze Oscar om 9u terug op stal zijn. Van daaruit hebben we de lokale bus dan weer genomen naar de ferry. Want ja, Magnetic Island is echt een eiland. Alleen maar te bereiken met de Ferry :) Vervolgens hebben we om 12u de Greyhound bus naar Cairns genomen. Een 6u durende rit met hier en daar "prachtige" uitzichten.
Eens aangekomen in Cairns regende het een beetje (lees:regenseizoen). Maar dat was alweer gauw over. Het was vooral weer HEEL warm. Man, ik zweet me hier te pletter. Dat heb ik nog nooit meegemaakt. Onwetend begonnen we dan ook nog maar eens aan een wandeling van een uur... Op zoek naar ons Hostel. Waar we 3 nachten voor de prijs van 2 gekregen hebben bij onze boeking bij Peterpans (een reisagentschap voor backpackers waar we alle trips geboekt hebben). Man man man... Alsof we net onder de douche vandaan kwamen, kwamen we aan in het Hostel. Daar vertelde ze ons vriendelijk dat we maar gewoon moesten bellen en dat een shuttle bus ons dan wel was komen halen. Nou, dankjewel. Volgende keer misschien!! AAAAAH!! :) Een koude douche deed wonderen...
Nu zit ik dus in Cairns. De laatste stop van onze oostkust - trip. Overmorgen moet ik al afscheid nemen van Cathleen. 1 maand dag in, dag uit samen gereisd. Ik ga haar echt missen! Zoveel leuke dingen samen gedaan. Ik mag van geluk spreken dat het allemaal van een leien dakje gelopen is. We vulden elkaar precies aan. Af en toe heb je wel eens wat mindere momenten. Maar die waren absoluut in de minderheid. Misschien ga ik haar terugzien in Melbourne, in februari. Dat zou wel leuk zijn.
Over 2 dagen vertrek ik dus met de groep Duitsers. 3 jongens en 1 meisje, dat belooft! 3000km en meer voor de boeg, door the middle of nowhere, het warmste plekje opzoeken in Australië (alsof het hier nog ni warm genoeg is!). Waarschijnlijk gaan jullie dan een tijdje niks meer van me horen. De trip zou een 10 tot 15tal dagen duren. Omdat we ook Uluru,... willen opzoeken. Het belooft een groots avontuur te worden. Ik kijk er alvast naar uit. Het nadeel is wel dat ik maar 1 dag in Cairns kan blijven. Maar ja, we kunnen niet alles hebben he!

Zo, ik ben uitverteld. En klaar om mijn bedje in te kruipen.

Veel kijkplezier met de (VELE) foto's:

Tot gauw, geen nieuws = goed nieuws!

Dikke x,

Karen

• 30 November 2011 - 16:04

Nadine En Co:

Waaawww , xxx

• 30 November 2011 - 17:01

Kristof:

Stoere foto's little dude!!
    In België is het ook warm hoor. Man man man, zweten dat wij hier doen ;-)

• 30 November 2011 - 21:32

Mama En Marc:

We hebben jou verhaal en de prachtige foto's weer eens bewonderd, je kan echt een boek schrijven :-) spannend,avontuurlijk en grappig, echt super meid!
    Doe zo verder en we zijn weer benieuwd naar je volgend verhaal, we zullen wel geduld moeten hebben...
    Dikke knuffel xxx hou van je

• 01 December 2011 - 06:37

Jeke Uit Lanaken :

wat is het daar prachtig mooie foto,s en jij ziet er nog altijd goed uit jr bent een super meid geniet er van maar dat hoeven we niet te zeggen dat doe je wel dat zien we wel dikke kus xxx tot volgende keer maar we zullen wat geduld moeten hebben xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx